Preskočiť na obsah

1. kolo Slovnaft cupu sa Kanianke vydarilo

Zverejnené 3.8.2023.

Kategória

Kanianka vyliala z pohára Zvolen.

V 1. kole Slovnaft cupu privítali v Kanianke pred televíznymi kamerami účastníka III. ligy MFK Zvolen. Hostia hrajú v hierarchii súťaží o dva stupne vyššie a preto boli v tomto zápase papierovým favoritom.

Bryndziari pôsobili od úvodu sebavedomejšie, mali istotu s loptou a výborne vykrývali priestor. Domácim chvíľu trvalo, pokiaľ sa herne i dôrazom vyrovnali svojmu súperovi. Vzhľadom na to, že sezóna ešte len začína videlo 500 divákov kvalitný a zaujímavý futbal.

Hostí prvýkrát zmrazil Lukáš Zelenický v 25. minúte – 1:0. Gólové oslavy sa mu zrejme zapáčili, pretože o sedem minút pridal ten istý hráč druhý gól – 2.0. To už Hornonitrania naklonili misky váh jednoznačne na svoju stranu. Po prestávke ubehli len tri minúty, keď sa pred brankárom hostí výborne zorientoval Ján Stehlík a nekompromisne dopravil loptu do brány – 3:0. Hosťom poriadne zatekalo do kopačiek a ak nechceli odísť domov s debaklom museli poriadne zabrať. Zvýšili aktivitu, čoraz viac zatláčali domácich pred vlastnú šestnástku a po dvoch premenených pokutových kopoch (úspešným realizátorom bol Gabriel Snitka) znížili na rozdiel jediného gólu.

Kanianke očividne ubúdali sily, navyše ju detinsky oslabil Erik Jurík, ktorý 20. minút pred koncom inkasoval druhú žltú kartu a musel sa z ihriska porúčať. Žltomodrí napokon súboj dotiahli do víťazného konca a po záverečnom hvizde rozhodcu v ich radoch prepukla obrovská radosť.

Pre niekoho mohlo byť víťazstvo domácich prekvapením, ale výsledok bol spravodlivým vyjadrením diania na trávniku. V druhom kole si Kanianka zmeria sily s mužstvom OFK Továrniky.

FK Junior Kanianka – MFK Zvolen 3:2, (2:0).

Kanianka – Zvolen (autor Ladislav Szibilla)

Článok o úspechu Kanianky si prečítate tu: https://myhornanitra.sme.sk/c/23201027/poharove-prekvapenie-v-kanianke-vyhru-vystrelila-posila-z-lehoty.html#storm_gallery_221475

Viac foto nájde na tomto linku: https://www.facebook.com/Fanusik.PD

Zdroj: https://www.facebook.com/FKJUNIORKANIANKA1